برگزاری اولین "ماراتن برنامهنویسی سلامت" خاورمیانه در دانشکده علوم پزشکی آبادان
دبیر ماراتن برنامهنویسی سلامت گفت: اولین هلث هاکاتن (Health Hackathon) خاورمیانه طی روزهای 29 تا 31 اردیبهشت ماه (اواخر هفته جاری) در دانشکده علوم پزشکی آبادان برگزار میشود.
دکتر محمد بهادرام با بیان این که ماراتنهای برنامهنویسی حوزه سلامت ( هلثهاکاتنها) از سال 2012 تحت حمایت آژانس سلامت دولت کانادا و دانشگاه تورنتو با هدف تسریع ورود تکنولوژی و فناوری به حوزه سلامت ایجاد شدند، اظهار کرد: تاکنون حدود 60 ماراتن در دانشگاههای برتر دنیا مانند هاروارد، ام آی تی، کمبریج و ... برگزار شده که بیشترین آمار برگزاری این ماراتنها در آمریکای شمالی و اروپای غربی بوده است اما دانشگاههای معتبر زیادی نیز با موضوعاتی مانند آلزایمر، دیابت، MS و ... هلثهاکاتن را برگزار کردهاند.
وی در خصوص جزئیات این ماراتن گفت: حدود 35 تیم برای شرکت در این مسابقه ثبتنام کردهاند که 20 تیم سه نفره انتخاب شدند.
این تیمها بهمدت سه روز از روز چهارشنبه تا جمعه (29 تا 31 اردیبهشت ماه) طی 54 ساعت در خصوص نظاممند کردن سیستم سلامت خانههای بهداشت برنامهنویسی میکنند که به سه تیم اول در این ماراتن بهترتیب مبلغ 20، 10 و 5 میلیون تومان اهدا میشود.
دبیر ماراتن برنامهنویسی سلامت افزود: این ماراتن اولین ماراتن برنامهنویسی سلامت در خاورمیانه است و به همین علت نمایندگی مؤسسه هکینگ هلث (hacking health) کانادا زیر نظر آژانس سلامت دولت کانادا به دانشکده علوم پزشکی آبادان اعطا شد و از این پس هر دانشگاهی در خاورمیانه که بخواهد هلثهاکاتن برگزار کند برای گرفتن تأییدیه علمی برگزاری آن باید از طریق دانشکده علوم پزشکی آبادان اقدام کند.
بهادرام تصریح کرد: هدف از برگزاری هلثهاکاتنها در دنیا تنها تولید نرمافزار نیست بلکه هدف پیدا کردن کاربردهای جدید فناوری و خلاقیتی است که به تسریع و تسهیل خدماترسانی در سیستمهای نظام سلامت منجر شود.
وی گفت: با پایان این ماراتن اولین مرکز عملیاتی تخصصی جنبش نرمافزاری کشور روز شنبه (یک خرداد ماه) در روستای ابوشانک آبادان نیز افتتاح میشود که این واحد عملیاتی، برای چالشهایی که در سیستم سلامت کشور وجود دارد، نرمافزار تولید میکند.
دبیر ماراتن برنامهنویسی سلامت گفت: این مرکز تحت عنوان جنبش نوآوران نظام سلامت ایران فعالیت و چالشها و مشکلات نرمافزاری در حوزه درمان را با استفاده از توان نخبگان کشور حل خواهد کرد تا به این ترتیب در جریان فناوریهای روز دنیا باشیم و آنها را به کشور وارد و بومیسازی کنیم.