صادرات 1.4 میلیارد دلاری کالای غیرنفتی از منطقه آزاد اروند
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: سال گذشته 1.4 میلیارد دلار کالای غیر نفتی از این منطقه به خارج از کشور صادر شده است.
محمدرضا معتمدی عصر امروز در سومین همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه، فعالان اقتصادی و خادمان صادرات در منطقه آزاد اروند در محل سرسرای اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر اظهار کرد: این سازمان به عنوان متولی، سال گذشته در حوزه توسعه و رونق همه جانبه منطقه آزاد اروند (شهرهای آبادان مناطق آبادان و خرمشهر) بنا به تکلیف قانونی اقداماتی را انجام دادهایم که بیشتر در بخش زیرساختی بوده است.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد اروند یکی از مناطق معدود در میان سایر مناطق آزاد است که بیشترین حجم صادرات را دارد، اضافه کرد: براساس تکلیف شورای اقتصاد، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد اروند، موضوع توجه به تولیدات داخلی منطقه (تولید محور) هدفگذاری و بر اساس آن برنامهریزهایی صورت گرفته است.
سرمایه گذاری سالانه 30 میلیارد تومان در بخش زیرساختهای شلمچه
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه در حوزه جذب سرمایهگذاری کارهای خوبی انجام شده است، تصریح کرد: سالانه 30 میلیارد تومان در حوزه بخش زیرساختها و فراهم سازی امکانات لازم در شلمچه سرمایهگذاری میشود و این در حالیست که میزان برداشتی و دریافتی ما تنها به رقم 3 میلیارد تومان میرسد.
معتمدی یادآور شد: منطقه آزاد اروند برای توسعه شلمچه به عنوان یکی از مراکز ملی برای صادرات برنامهریزی دارد، در شلمچه به عنوان بندر خشک 55 هکتار زمین برای تجمع و ورود و خروج کامیونهای عراقی داریم که برای توسعه آن نیز 700 هکتار دیگر پیشبینی شده است.
وی در ادامه گفت: در بحث توسعهای لکه گذاریها و زوم بندیها انجام شده و برای هر محدوده یک کاربری تعریف شده، بیش از 50 هکتار از این زمینها در حوزه خدمات لجستیکی و با سرمایه گذاری 200 میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شده است.
معتمدی افزود: همچنین محدودهای به وسعت 13 هکتار برای خدمات رفاهی کامیونداران پیش بینی شده ضمن آنکه برای 40 هکتار زمین با کاربری خدمات نمایشگاهی نیز اعلام فراخوان عمومی در سراسر کشور برای جذب سرمایه گذار صورت گرفته است.
اتصال راه آهن خرمشهر به بصره
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتصال راه آهن خرمشهر به عراق اظهار کرد: در حال رایزنی برای انجام و اتمام این پروژه هستیم که اگر این اتفاق رخ دهد، خط سراسری راه آهن به بصره و کل عراق متصل شده و این گامی بزرگ برای توسعه صادرات خواهد بود.
وی از اعلام تمایل عراقیها برای ورود کالا از بندر امام و بندرعباس و ارسال آن به عراق از طریق راه آهن خرمشهر به بصره خبر داد و تصریح کرد: در زمان حاضر عملیات اتصال خط آهن بندر امام به بندر خرمشهر یکی از پروژههای بزرگ ما به شمار میرود که در این خصوص رایزنیهای فراوانی انجام شده است.
معتمدی یادآور شد: در زمان حاضر به دنبال فاینانس برای این عملیات هستیم تا منجر به ایجاد تحولی در حوزه صادرات شود، منطقه آزاد اروند در حال احداث و تلاش برای دریافت مجوزهای لازم برای صادرات کالا است چرا که بسیاری از شهرهای کشور برای حمل و نقل کالاهایشان نیاز به مجوز دارند.
مشوقهای صادراتی اعمال میشود
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه در حال پیگیری بحث مشوقهای صادراتی هستیم، گفت: برای جذب صادرکنندگان برای صادرات کالاهایشان از مرز شلمچه اقداماتی در حال انجام است.
وی، عمده مقاصد کالاهای خروجی از منطقه آزاد اروند را شامل کشورهای اروپایی و روسیه نام برد و افزود: در هفت ماهه اخیر هیئتهای مختلف زیادی از کشورهای اروپایی همچون آلمان، لهستان بلژیک، چین و غیره به منطقه سفر کردهاند چرا که هیچ مرزی به اندازه مرز شلمچه اقتصادیتر و امنتر نیست.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه منطقه آزاد اروند سریعتر راه دسترسی به بازار عراق است، اظهار کرد: در حوزه بازار عراق مشکلاتی داریم که با توجه به جوان بودن منطقه، بحث صادرات به عراق با توجه به اشتراکات فراوان میان عراقیها و اهالی جنوب غرب خوزستان قابل پیگیری و رفع است.
معتمدی با اشاره به جلسه مشترکی که با هیئت تجاری عراقی داشت، تصریح کرد: موضوع حضور بانکها در مرز، تخصصی شدن بازاریابی و رعایت استانداردهای کیفی، محیط زیست و سایر الزامات از جمله موارد قابل طرح در این نشست بود.
صادرات 764 میلیون دلار کالا از شلمچه در 7 ماهه امسال
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در هفت ماهه امسال 764 میلیون دلار کالا از مرز شلمچه صادر شده که این حجم از صادرات نشاندهنده 10 درصد رشد به لحاظ حجمی و ارزشی است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند، تعامل مثبت و ارزنده منطقه آزاد اروند با بنادر و گمرکات شهرهای آبادان و خرمشهر را بسیار خوب خواند و افزود: منطقه آزاد اروند خدمتگزار صادر کنندگان است، چرا که اگر صادر کنندگان نبودند هیچ پیشرفتی نیز حاصل نمیشد.
معتمدی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با تلاش صادر کنندگان و فعالان اقتصادی حجم صادرات به عراق تا پایان سال 95 به مرز 2.5 میلیارد دلاری برسد. جتبی کاووسی عضو موظف صندوق ضمانت صادرات ایران نیز در این همایش اظهار کرد: در این عرصه و به منظور سرعت بخشی در امر صادرات، تسهیل و روان سازی فعالیتها ما در دو حوزه به صادر کنندگان خدمات ارائه میکنیم.
وی با اشاره به بیمه صادراتی صادر کنندگان تصریح کرد: این اقدام در راستای تامین امنیت خاطر صادر کنندگان برای گسترش فعالیتهایشان انجام میشود.
عضو موظف صندوق ضمانت صادرات ایران، ارائه بیمه صادراتی را در دو شکل کوتاه مدت و بلند مدت خواند و اضافه کرد: اگر صندوق ریسک بیمه را بردارد، صادر کننده میتواند با خیال راحت به انجام امور خود بپردازد و عملکرد خود را تضمین کند.
کاووسی یادآور شد: در صورتی که طرف خارجی صادر کننده ما با ورشکستگی روبرو شود، بیمه صندوق ضمانت وجوه مربوطه را متقبل میشود. به گفته وی، در صورتی که به هر دلیلی خریدار از پرداخت وجه به صادر کننده خودداری کند در صورت درخواست صادر کننده، صندوق آن را تضمین میکند.
عضو موظف صندوق ضمانت صادرات ایران تبیین کرد: در صورت تغییر اعمال سیاستها در کشور خریدار و یا وقوع حوادث غیرعادی همچون تیره شدن روابط و یا قطع رابطه سیاسی میان کشورهای خریدار و کشور صادرکننده رخ دهد و بیمه نیز باشد، ظرف مدت سه ماه میتواند به حق بیمه خود برسد و دغدغهای در این زمینه نداشته باشد.
کاووسی با بیان اینکه صندوق با تولید و واردات کالا به کشور کاری ندارد، افزود: آنچه در این میان مهم است آنکه بیمه صندوق ضمانت در حوزه صادرات نقش حمایتی خود را به خوبی ایفا کند.
به گفته وی، صدور ضمانتهای صادرات آسانتر از ضمانتهای بانکی است، تعامل صندوق میتواند سبب تسهیل در استفاده از ضمانتها و تسهیلات شود. عضو موظف صندوق ضمانت صادرات ایران، با اشاره به اینکه هیچگاه اتفاق نیفتاده که صندوق خسارات را پرداخت نکرده باشد، اظهار کرد: تعامل با کسانی که استفاده از تضمینها طی سالها در دستور کارشان قرار داشته و دارد، آسانتر خواهد شد.
کاووسی تصریح کرد: صادر کنندگان میتوانند با یک چک، سفته و ضمانت نامه از خدمات حمایتی صندوق در اقصی نقاط کشور استفاده کنند. وی با بیان اینکه به طور روزانه حدود 800 تا هزار کامیون از منطقه آزاد اروند کالاهای خود را به خارج از کشور صادر میکنند، یادآور شد: شناخت نقش حمایتی صندوق از صادرکنندگان امری لازم است.
عضو موظف صندوق ضمانت صادرات ایران در پایان با بیان اینکه در بسیاری از مناطق آزاد کشور نقش واردات کالا پررنگتر از صادرات است، گفت: در منطقه آزاد اروند بخش صادرات کلیدیتر از واردات است که می تواند بیشتر و گستردهتر انجام شود، با دو محصول خود در کنار صادرکنندگان هستیم تا سلامت صادراتشان را تضمین کنیم.